Kattelem Med Chip

Sådan giver du din kat de bedste vilkår

Er du katteejer, og vil du gerne give din kat de bedste vilkår som overhovedet muligt? I så fald kan dette være en rigtig god artikel for dig at læse igennem. I denne artikel får du nemlig nogle hurtige gode råd til, hvordan du netop kan gøre tingene bedre for din kat. Læs med her hvis det er noget, der interesserer dig.

Kan katten komme og gå som den vil?

Det er ikke altid, at det er på sin plads, at katten kan komme og gå som den vil. Hvis man for eksempel bor i en lejlighed på tredje sal, så er det ikke lige så godt, hvis katten kan smutte ud ad vinduet eller lignende. Her handler det meget om at passe på, at katten ikke kan smutte så langt. Det er nemlig det sikreste for katten.

Men hvis du til gengæld har en udekat og bor i et hus, så kan det være en god idé at investere i en kattelem. Med sådan en kattelem kan du nemlig give katten mulighed for selv at rende ind og ud, sådan som den gerne vil. Det er for eksempel meget normalt, at man har en kattelem til ens bagdør, som fører ind til ens bryggers. Det kan trods alt godt trække ind gennem denne kattelem, og det er derfor bedst, at den ikke fører ind til selve huset. Men når du har en kattelem til dit bryggers, så kan katten selv komme ind i varmen og i læ.

Som alternativ kan du også sagtens have et lille skur ude i baghaven, hvor du altså også sætter en kattelem i. På den måde kan den også søge ly herinde, hvis det for eksempel begynder at blive rigtig dårlig vejr udenfor. På den måde har du heller ikke så dårlig samvittighed over at skulle skynde dig at hjælpe din kat for at lukke den ind igen.

Kattemad og vægten

En anden måde, du skal tage godt vare på din kat, er ved at holde øje med, hvad den spiser. Det hænger også sammen med, at man naturligvis skal kigge på, hvor tung katten er, og hvorvidt den vejer for meget eller for lidt. Det er altid meget vigtigt, at du som katteejer har fokus på disse ting. Katten har nemlig ofte svært ved at administrere sådanne ting selv.

Det er en rigtig god idé at tage en god snak med en dyrlæge først og fremmest for at finde ud af hvilken vægt, der ville være passende for din kat. Katte kommer trods alt i mange forskellige størrelser, alt efter hvilken race de har og lignende. Derfor er det heller ikke nødvendigt at have én kat til at veje det samme, som for eksempel en venindes kat gør. Det kan komme meget an på, hvilken type kat du har.

Læg også godt mærke til hvilken type mad, du giver den. Det skal gerne være kattemad, som passer lige præcis til den alder, som din kat for eksempel har.